Operation

Idag opereras Elisabeth för sin reflux. Jag hade ärligt talat glömt vilken stor operation det faktiskt är. Först igår kollade jag Youtube för att se hur en sån operation går till och hur patienter känt sig dagarna efter. Först då insåg jag att Elisabeth kommer att vara ganska slut efteråt.  Nåt som är väldigt bra i sammanhanget är att hon äter via knappen på magen, så hon slipper besväret att svälja och känna att det är trängre att få igenom maten till matsäcken. 




Hon kommer att få i sig all mat vi ger henne. Det är lite fantastiskt att tänka på. Hon har spytt dagligen i tre års tid, sedan 6 månaders ålder. Nu äntligen kommer hon att kunna gå upp i vikt, få i sig alla viktiga vitaminer, bland annat Q10 som hon står på i ganska hög dos, vilket gör henne fantastiskt gott. Vi kommer behöva styrketräna efter det här, för jag tror att hon kommer att spurta i sin utveckling🙌😂 

Lämnade henne precis i operationssalen efter att hon somnat av gasen. Så gullig personal som ledde mig ut efteråt. Hon berömde Elisabeths nattassistent som följde med efter 11 timmars nattpass och gav Elisabeth några sista ord och strykningar på kinden innan vi rullade in till narkosen där bara jag fick följa med. 


Nu är det en lång väntan. Hon ska även få en behandling av tandläkaren kl 14, under tiden hon är under narkos, för att ta bort tandsten. Så hon beräknas komma till uppvaket kl 16 och då får vi träffa henne. Så ynklig hon kommer vara, lilla stackaren. Hon ska få så mycket smärtstillande som bara är möjligt, lilla älsklingen.

elfmom.blogg.se

Ett försök att gå vidare efter min dotters bortgång. En berättelse om en flickas hårda kamp mot en obotlig sjukdom och hur det varit att vara hennes mamma. Till minne av min älskade Elisabeth 💗28/2 2013- 💔20/2 2017

RSS 2.0